Szalai Ivett

Szalai Ivett a "négylevelű fotográfus"

Kellett egy kis szerencse, hogy én és a fotográfia egymásra találjunk.

Habár a vonzalom már megvolt egész fiatal koromban: a gimiben sokszor én voltam a fotó felelős, aki vitte magával a kirándulásokra az akkor még filmes gépet. Lelkesedésem csak az amatőrség múlta felül. Hogy tudnék nem emlékezni azokra a filmre készült fotókra, melyekre napokig vártam, majd a végén kiderült, hogy nagy életlen massza az egész sorozat…

Sok évvel később jött csak az igazi elsöprő szerelem.

Körülbelül 30 lehettem. A kamerám ekkor már évek óta pihent a szekrényemben. A sors viszont összehozott valakivel, aki hobbi fotósként sokkal ügyesebben bánt a fényképezővel.

Sokat tanultam tőle.
Kezdtem az összefüggéseket megérteni, és totál belelkesültem.
Azért mi is szoktunk ám szelfizni :-)
Werkfotó :-)

Mivel az emberi sorsok és történetek, a pszichológia is mindig nagyon érdekelt, így teljesen egyértelmű volt az első perctől kezdve, hogy embereket szeretnék fotózni. Realizálódott bennem, hogy bármit megtennék azért, hogy egyre jobb és jobb legyek.

2018-ban elvégeztem egy fotós sulit, azóta pedig nincs megállás. 

A fotózással kelek, fekszem, és álmodom.
Fejlesztem magam, workshopokra járok.
Nincs olyan, hogy készen vagyok. Én az élethosszig tartó tanulásban hiszek.

Mikor azon gondolkodtam, hogy mi legyen a fotós vállalkozásom neve és logója, rendre be-bevillant a fejemben a négylevelű lóhere. A négylevelű lóhere nekem emlékek sora…

2011-ben Írországban éltem majdnem egy évet, és az íreknek fontos jelképük ez a növény.

Az én életemben pedig meghatározó élmény volt az az egy év:

Rengeteg utazással, tapasztalással telt, pozitív emberek között élhettem. És nem utolsó sorban, az ott összespórolt pénzemből vettem meg az első saját komolyabb fényképezőmet. Igaz, ekkor is még csak flörtöltünk a fotózással. Írországból végül „jött velem a lóhere is”.

Ami viszont még ennél is fontosabb emlék,
az gyerekkoromból származik:

Keresztanyukámmal sokat keresgéltük a különleges és ritka négylevelűket a fűben, a sima háromlevelű társaik között. Ha pedig találtunk egyet, akkor gondosan lesúlyoztuk néhány nehéz könyv lapjai közé, kiszárítottuk, és elraktuk.

Karácsonyi fotózás a szabadban...
A 3 "kereszt" egy fotózáson :-) Keresztanyukám és keresztlányom társaságában

Hittük, hogy majd ez szerencsét hoz. Hogy a szerencsénket meghozta-e, azt nem tudom. De az biztos, hogy mára életem egyik legfontosabb jelképévé vált.

A Cloverleaf Shots létrejöttekor kaptam a keresztanyukámtól egy olyan kiszárított növénykét, amilyet anno együtt is gyűjtögettünk.

Nosztalgikus, meleg mosollyal nézegettem,
majd elraktam egy fiókba az emlékeim közé.

2019-ben megalakult a Cloverleaf Shots.
Azóta vagyok én a „négylevelű fotográfus”

Ami miatt hiszem azt, hogy érdemes csinálnom a fotózást, az az a bizodalmam, és egyben célom, hogy amikor – évek múlva – fotóalanyaim, vagy családjaik előveszik a fényképeiket, belőlük is pozitív érzelmeket csaljon elő.

Ők is azzal a kedves, jóleső, nosztalgikus mosollyal gondoljanak vissza, mint én, amikor a kezem közé kerül az a szárított lóhere.

 Ezért igyekszem mindent megtenni. Ha a fotózás úgy kívánja, én akár csúszok-mászok a földön, mint gyerekkoromban a keresgélés alatt. Igaz, most már más az oka, hogy beletörik a fű a ruhámba, de a cél nagyjából ugyanaz: hogy „megtaláljam mindenkinek a négylevelűjét”.

Üzleti portré werkfotó :-)
Cloverleaf Shots - Szalai Ivett fényképész logo
Így lett a Cloverleaf Shots
egy szívből készült fotográfia az utókornak,
önmagadról és szeretteidről.
Emlék, mely hatással bír,
mely mosolyra fakaszt,
mely értéket mutat.
Emlék a pillanatról, ami vissza nem hozható.

És ahogy Ti látjátok..

ügyfél4
„Egy őszi, szabadtéri fotózás alkalmával örökítette meg kis családunkat Ivett. Maximálisan meg voltunk elégedve, még párom is, aki nehezen vehető rá ilyen jellegű programokra. A gyerekek is könnyen feloldódtak, hiszen Ivett nagyon kedves és türelmes volt velünk. Remélem lesz még több alkalom és szép pillanat együtt! Szívből ajánlom mindenkinek! ”
Horváth Kinga
ügyfél2
"Amikor készítetted rólam a business portrékat, az egy remek élmény volt számomra, mert az egészet végigkísérte a flow. Szeretek jelen lenni, szeretek természetes és vidám lenni. Ez a te társaságodban adott. Rugalmasan kezelted a helyszíneket, a különböző ruhákat, megfelelő időt és energiát biztosítottál a képek elkészítésére."
Gombosné Csák Luca
ügyfél1
„Tavaly nyáron volt szerencsém együtt dolgozni velük ,egy lifestyle üzleti portré fotózás keretein belül. Barátságosak és profik, segítőkészek és maximalisták...Képek minőségében nem kötnek kompromisszumot! Csak tökéletes a jó! Nagyon jó hangulatban töltöttünk együtt egy délutánt!”
Lóki Gábor
ügyfél6
"Mikor az első fotózásra készültünk, elsődleges szempont volt, hogy a fotós emberközeli legyen, barátságos, ne érezzük magunkat feszélyezve. Ekkor még kismama voltam, überérzékeny ráadásul, de megtaláltuk a tökéletes embert, Ivett személyében. Mindig figyel arra, hogy a fotózás jó hangulatban teljen. Kislányunkkal is elsőre megtalálták a közös hangot! Mindig odavagyunk a képekért, amiket készít. Eddig nem szerettünk fotózkodni, most pedig mindig alig várjuk a következő alkalmat! Az biztos, hogy mi csak őt választjuk ezentúl is! Kiváló fotós és nagyszerű ember!"
Mikes Nelli
ügyfél5
Laza, kreatív és vagány csaj. Imádtam minden pillanatát a fotózásnak. 📸 A készült képek is magukért beszélnek. 🤗😊 5-ből 5-ös 🍀👌
Krumeszné Juhász Tamara
ügyfél3
"Csupa jó volt a hangulat. Tetszett, hogy ötleteltünk. Ivett nagyon precíz! A képek olyanok, amilyeket szerettünk volna, családias de mégis kismamás. Az külön tetszett, hogy fotózás közben láttuk a képeket, útközben változtattunk. Szuper élmény volt mind az ötünknek."
Csordás Rita
"Lenyűgözőek a képeid! Szeretem, hogy barátságos és türelmes vagy, és hogy szereted a kihívásokat! Minden közös fotózásunk fergeteges hangulatban telt. Habár az első alkalommal igencsak izgultam, de melletted pillanatok alatt elszállt a feszültség, és sikerült teljesen feloldódni! Köszönöm szépen az összes csodálatos fotót!"
Moldvainé Jordanoszki Nóra
„Ivett fotóit látva nem volt kérdés, hogy hozzá fordulok akár fine art, gyerek portré vagy családi fotózásról legyen szó. Immáron 4 éve hogy először megkerestem hogy készítsen családi képeket rólunk, azóta szokássá vált nálunk a Cloverleaf Shots! Szeretjük, hogy a természetességre törekszik, nincs erőltetettség. Munkái a nappalink ékszere, és már kezd a ház többi része is megtelni, mert már annyi van. Bárki belép az otthonunkba, és megpillantja vászonképeit, csodájára jár. Ha Zselykét, a kislányunkat kérdezzük mehetünk e fotózára?! A válasz: Ivettkéhez? Bármikor! Ivett ért a nyelvünkön, amikor csak elvonulnak kettesben, akkor készülnek a csodás meglepetések .."
Borsodi Nóra
„Drága Ivett! Nagyon tetszenek a fotóid! Éppen ezért leptem meg a fiamékat egy családi fotózással! Természetesen, mestermunka! Ki is került BP-i házuk nappalijába, szép nagy képként! Így Tamással mindig ott a család a nappaliban! Köszönet érte!"
Szeri Eszter
„Sok munkádat láttam már és mindig csodálattal nézem, egyszerűen gyönyörűek!! Igazi tehetség vagy! A futóversenyemen készült fotókat (is) imádom...minden rajta van, minden pillanatot visszaadtál  nagy változások előtt állunk a családommal és biztosan téged foglak megkeresni, hogy készítsd el a családi képünket, amely szüleim szobáját és a mi új otthonunk nappaliját fogja díszíteni."
Huszai Erzsébet